måndag, augusti 28, 2006

Idag är det måndag fast det ser ni ju att det är..

för nån timme sedan så ösregna det och åska,det var mysigt.

Så,vad har ni gjort under tiden jag har suttit här??

Har dåligt med pengar så jag har inte råd att ta mig till skolan i Sthlm:( faan asså det börjar inte bra det här. Men jag skickar in kompleteringen till csn så får vi se om jag får pengar snart.

Tror att vi glömde skriva att man äter Alger,torkad frukt,bladgrönsaker,örter.. men det kommer mera snart.


Tillagning av mat är en förstörelseprocess som inleds i det ögonblick maten utsätts för hetta. Långt innan olika slags aska bildas har allt med näringsvärde totalförstörts. Det är enkelt att förstå herrans dödande effekt genom att själv bara för ett ögonblick komma i kontakt med kokande vatten eller en het ugn. Att utsätta mat för detta i flera minuter framstår då som mycket destruktivt. Det som lever dör mycket snabbt i så höga temperaturer. Proteiner koagulerar och delaminerar, vilket tydligt kan konstateras med ägg eller ost redan vid relativt låga temperaturer. Vid de temperaturer som normalt används vid matlagning förstörs alla eventuella näringsvärden. Upphettade proteiner utsätts snabbt i tarmarna för förruttnelsebakterier, vilkas biprodukter är mycket giftiga och tränger in i blodet. Några sådana gifter är likgift, leukomainer, merkaptaner, indoler, skatoler, ammoniakföreningar, vätesulfider, putrescin, kadaverin och många fler. Dessa tränger igenom blodkärlsväggarna och vållar otaliga sjukdomstillstånd.
Att tillaga maten gör den alltså giftig! Giftigheten bemöts i kroppen genom att antalet vita blodkroppar i blodet fördubblas eller trefaldigas efter det att lagad mat intagits. Detta sker ej om man äter levande föda eller råkost. De vita blodkropparna är de första krigare som rycker ut till vårt försvar och utgör det som i dagligt tal kallas vårt immunförsvar. Hundratals rapporter, publicerade i Diet, näring och cancer, den ansedda amerikanska Nationella vetenskapsakademins forskningsråds bok, visar entydigt att all tillagning av mat snabbt skapar mutagener och cancerogener. När du äter lagade kolhydrater, proteiner och fetter, äter du en mångfald av cancerogena ämnen som uppstått vid matlagningen. Upphettade fetter är speciellt skadliga, eftersom de blir till akroleiner, fria radikaler, mutagener och cancerogener.

Mer info kommer snart.

Inga kommentarer: